Nagrade za zaštitu okoliša

Slika /klimatske_aktivnosti/ets/750px_awrds.png
Natječaj za dodjelu Nacionalne nagrade za okoliš za 2022. godinu - Green Prix

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je 31. ožujka 2022. objavilo natječaj za Nacionalnu nagradu za okoliš – Green Prix kojom se daje priznanje najboljima za dostignuća u zaštiti okoliša za 2022. godinu.
Dodjelu ovih nagrada i priznanja organizira Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, u partnerstvu s Greencajt festivalom, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.
Cilj je prepoznati i nagraditi one koji najviše doprinose klimatskim i okolišnim ciljevima održivog razvoja u Hrvatskoj te podržati one koji daju svoj doprinos tranziciji prema klimatski neutralnom i resursno učinkovitom društvu.

Natječaj je otvoren za šest kategorija:
1) zelena kampanja
2) zelena inovacija
3) dekarboniziraj zajednicu!
4) lokalna i područna samouprava kao pokretači zelenih promjena
5) obrazovanje za klimatsku budućnost
6) green lider
O pobjednicima prvih 5 kategorija svojim glasovima odlučit će stručno povjerenstvo, a o zadnjoj kategoriji, dobitniku priznanja green lider, odlučuju građani online glasovanjem.

Rok za prijavu je 2. svibnja 2022., a dotad se može i dati glas za green lidera. Više o kategorijama, načinu prijave i glasovanju dostupno je na poveznici https://greencajt.hr/green-prix/.

Svečana dodjela nagrada i priznanja održat će se 3. lipnja 2022., uoči Svjetskog dana zaštite okoliša 5. lipnja, koji se ove godine obilježava pod motom „Samo jedna Zemlja“.