Tjedan prava potrošača u Slavonskom Brodu

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/Slavonski Brod 3 - Tjedan prava potrošača.jpg

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s drugim javnim tijelima, dionicima politike zaštite potrošača u RH, povodom obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača organizira Tjedan prava potrošača u Republici Hrvatskoj i odlaskom u sedam gradova diljem Hrvatske građane informira o njihovim pravima te organizira edukacije gospodarstvenika o propisima iz područja zaštite potrošača.

Tako je danas u Slavonskom Brodu, u prostoru Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Slavonski Brod, održana edukacija gospodarstvenika iz područja zašite prava potrošača. Tijekom edukacije gospodarstvenici su imali priliku upoznati se s obvezama trgovaca sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, iskustvima tržišne inspekcije, digitalnom gospodarstvu u sferi zaštite prava potrošača, aktivnostima Europskog potrošačkog centra u Hrvatskoj, alternativnim rješavanjem potrošačkih sporova u praksi, informiranjem potrošača o hrani, znakovima kvalitete hrvatskih proizvoda te ulogom mjeriteljstva u politici zaštite potrošača.

Tijekom drugog dijela programa, Ministarstvo je u prostoru trgovačkog centra City Colosseum organiziralo susrete s građanima i osiguralo pomoć stručnjaka iz područja zaštite prava potrošača, kako bi se građani upoznali s potrošačkim pravima te o načinima korištenja svojih prava u svakodnevnom životu.

Ovom prigodom pomoćnica ministrice gđa. Ivana Soić istaknula je kako je Ministarstvo kroz istraživanje detektiralo najčešće probleme s kojima se građani suočavaju kao što su materijalni nedostatci proizvoda, jamstveni rokovi i javne usluge. Naglasila je kako je direktni kontakt s građanima iznimno važan kako bi se građani što bolje informirali i dobili savjet što učiniti kad se suoče s problemom. Također, pozvala je građane da se pridruže preostalim događanjima u Vinkovcima, Puli, Zadru, Dubrovniku i Zagrebu i da potraže informacije o pravima potrošača na web stranicama Ministarstva.



Stranica