Tjedan prava potrošača u Vinkovcima

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/Vinkovci Tjedan prava potrošača.jpg

U subotu, 10. ožujka 2018. godine Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s drugim javnim tijelima, dionicima politike zaštite potrošača u RH, u Vinkovcima je održalo edukaciju gospodarstvenika i građana na temu potrošačkih prava, a povodom obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača.

Prvi dio edukacije, održan u Velikoj županijskoj vijećnici, Vukovarsko-srijemske županije, bio je namjenjen educiranju gospodarstvenika o propisima iz područja zaštite potrošača. Gospodarstvenici su od stručnjaka s područja zaštite potrošača imali priliku saznati više o obvezama trgovaca sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, iskustvima tržišne inspekcije, digitalnom gospodarstvu u sferi zaštite prava potrošača, aktivnostima Europskog potrošačkog centra u Hrvatskoj, alternativnim rješavanjem potrošačkih sporova u praksi, informiranjem potrošača o hrani te o znakovima kvalitete hrvatskih proizvoda te ulogom mjeriteljstva u politici zaštite potrošača. Prisutnim gospodarstvenicima obratila se državna tajnica Nataša Mikuš Žigman koja je u svom pozdravnom govoru istakla važnost uspostave što boljeg kontakta sa lokalnom zajednicom, kako bi se direktno došlo do potrošača.

Drugi dio događanja održao se u prostoru Vinkovci Shopping Capitola gdje su stručnjaci iz područja za zaštitu potrošača informirali građane o njihovim potrošačkim pravima te dijelili promotivne materijale s korisnim informacijama za potrošače. Ovom prigodom državna tajnica Nataša Mikuš Žigman naglasila je kako zadovoljstvo potrošača svima treba biti na prvom mjestu jer je zadovoljan potrošač, vjeran potrošač koji se uvijek vraća.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, u suradnji s drugim javnim tijelima, nastavlja sa obilježavanjem Tjedna prava potrošača te će se slijedeća edukacija gospodarstvenika održati 12. ožujka 2018. godine u Puli, u prostoru Županijske komore Pula, Carrarina 5, s početkom u 10:00 sati. Građani  će imati priliku informirati se o pravima potrošača u razdoblju od 14:00 – 18:00 sati u prostoru City Malla Pula.



Stranica