Svečano obilježeno 55 godina poslovanja Coca – Cole u Hrvatskoj

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Coca-Cola 2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović danas je, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, sudjelovao na svečanoj proslavi 55 godina poslovanja Coca – Cole u Hrvatskoj i 20 godina nefinancijskog izvješćivanja odnosno 20 godina od izlaska prvog Socijalnog izvješća o poslovanju.

„Čestitam Coca Coli Hrvatska i profesorici Majdi Tafra Vlahović koja je bila inicijator prvog socijalnog izvješća koje je izdala upravo Coca Cola u Hrvatskoj. Danas održivi razvoj nije više samo fraza. Iz perspektive člana ove Vlade, briga za društvo u cjelini i stvaranje okvira za održivi razvoj je politika koju provodimo u nizu područja“, istaknuo je ministar Filipović prilikom obraćanja uzvanicima.

Spomenuo se i ministarskog sastanka održanog u veljači koji je okupio predstavnike 63 zemalja i rezultirao zajedničkim usvajanjem Deklaracije o promicanju i omogućavanju odgovornog poslovnog ponašanja u globalnom gospodarstvu.

„Zato donosimo mjere i provodimo politike koje imaju za cilj da održe društvenu koheziju i balansiraju pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija. Rezultati takvih politika vidljivi su kroz gospodarski rast koji je u samom vrhu Europske unije već niz kvartala, a vodeće međunarodne kreditne agencije poboljšavaju naš status“, naglasio je ministar Filipović te istaknuo i važnost dugoročnih, strateških politika koje poboljšavaju cijeli okvir u kojem živimo i radimo, kao što je ulazak u schengensko područje, uvođenje eura i članstvo u OECD-u.

Ministar Filipović istaknuo je i važnu činjenicu iz područja energetike. Naime, nakon desetljeća priče o geotermalnim potencijalima, Vlada Republike Hrvatske priče je pretočila u projekte i trenutno su u fazi aktiviranja geotermalnih potencijala čime ne samo da se  Hrvatsku činimo sigurnijom, nego se aktiviraju održivi, zeleni, čisti izvori energije.

„ I tu nećemo stati, imamo ambiciozne projekte pred nama upravo u tom smjeru – da proizvodimo više energije na hrvatskom tlu i da to činimo iz obnovljivih izvora energije“, zaključio je ministar Davor Filipović.

Stranica