Potpredsjednica Vlade Martina Dalić s predsjednikom Vlade Savezne zemlje Baden-Württemberg

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/ppVRH Dalić s predsjednikom Vlade Savezne zemlje Baden-Württemberg Winfriedom Kretschmannom.jpg

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić sastala se danas s predsjednikom Vlade Savezne zemlje Baden-Württemberg Winfriedom Kretschmannom u sklopu njegova posjeta Republici Hrvatskoj.
 
Na sastanku su istaknuti tradicionalno prijateljski odnosi između dvije zemlje, s posebnim naglaskom na tijesne gospodarske veze. Izrazili su zadovoljstvo što bilateralna suradnja nije striktno ograničena na saveznu, već se razvija i na pokrajinskoj razini. Dobar primjer je Mješovita komisija između Republike Hrvatske i Baden-Württemberga kao i Zajednička koordinacija Dunavske strategije u podrucju jačanja konkurentnosti poduzeća. Također, razmotrena su područja za daljnju suradnju u cilju jos snažnije gospodarske suradnje.

Potpredsjednica Dalić istaknula je ciljeve Vlade usmjerene na unaprjeđenje poslovnog okruženja i provedbu obrazovne reforme u cilju povezivanja obrazovanja s potrebama tržišta rada.



Stranica