Održana Završna konferencija projekta „Promocija poduzetništva“

  • Slika /slike/Vijesti/2022/20231220_133010 (004).jpg.png
  • Slika
20. prosinca 2023. godine održana je Završna konferencija projekta „Promocija poduzetništva“, koji se provodio od 2019. godine temeljem Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014.-2020., Prioritetne osi 3. Poslovna konkurentnost, Specifičnog cilja 3a2 Omogućavanje povoljnog okruženja za osnivanje i razvoj poduzeća. Ukupna vrijednost Projekta je 5.043.466,72 EUR, a iznos je u 100%-tnom udjelu finaciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je proveden u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom te Hrvatskom udrugom poslodavaca.

Aktivnosti Projekta bile su usmjerene na poticanje stvaranja pozitivne poduzetničke klime s ciljem otvaranja novih poduzetničkih subjekata po regijama i regionalnim centrima, poticanje rasta broja poduzetničkih subjekata, poduzetničkih inicijativa i aktivnosti te informiranje šire javnosti o poduzetničkim uspjesima i pozitivnim primjerima.

U sklopu Projekta Ministarstvo je provelo krovnu kampanju pod nazivom „Ostvari san u Hrvatskoj“ te tri podkampanje koje se odnose na promociju cjeloživotnog obrazovanja i poduzetničkog učenja, promociju inovatinog poduzetništva i promociju poduzetničkog uspjeha. Također, održano je 5 konferencija - Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, koje su u fokusu imale relevantne teme poput tranzicije prema digitalnom i zelenom gospodarstvu, inovativnom, održivom i konkurentnom gospodarstvu i poduzetništvu, uklanjanje administrativnih barijera te pozicioniranje Hrvatske kao poželjne investicijske destinacije. Od aktivnosti partnera posebice ističemo: Nacionalnu izložbu inovacija, Start up caffe, Hackaton natjecanje, promotivnu kampanju usmjerenu obrtničkim zanimanjima “Želim biti majstor”, mrežnu stranicu “Budi poduzetnik” te “Roadshow” s ciljem promocije integracije ekonomske, društvene i okolišne dimenzije održivosti u poslovanju lokalnih poduzetnika i ženskog poduzetništva.

Okupljene na konferenciji uvodno je pozdravio Robert Blažinović, p.o. ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt, a aktivnosti Ministarstva predstavila je Danijela Žagar, načelnica Sektora za unapređenje i razvoj poduzetništva i obrta. Aktivnosti partnera predstavili su Danijela Ćenan, direktorica Centa za inovacije i EU projekte HGK-a, Zoran Varga, savjetnik u Odjelu za obrazovanje HOK-a te Marko Jurčić, direktor Odjela za politike EU i međunarodne poslove HUP-a.
 
 
 
 
 
 
 

Stranica