Ministar Filipović na svečanom otvorenju eko kampusa u Nacionalnom parku “Krka”

Slika /slike/Vijesti/2022/naslovnica.jpg
U Puljanima je danas otvoren Eko kampus “Krka”, novi edukacijski centar koji prirodnu i kulturnopovijesnu baštinu NP „Krka“ interpretira na moderan i interaktivan način, znanstvenicima omogućuje napredak u razvoju znanja i spoznaja, a volonterima aktivno djelovanje i razmjenu iskustava. Riječ je o značajnom interpretacijsko-edukacijskom i volonterskom središtu namijenjenom učenicima, studentima, volonterima, znanstvenicima i istraživačima, a posebno istinskim zaljubljenicima u prirodu koji žele detaljno upoznati prirodne vrijednosti i bogatu kulturnopovijesnu baštinu Parka.

O značaju kampusa govorili su Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja, Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije, Tihomir Budanko, načelnik Općine Promina i Nella Slavica, ravnateljica Javne ustanove “Nacionalni park Krka”.

"Način na koji se odnosimo prema svojim vrijednostima, kako se ponašamo prema okolišu, prava je slika nas. I zato Krka, autentična i posebna u svjetskim okvirima, očuvana i obogaćena sadržajima, treba biti mjesto gdje ponosno dovodimo svoju djecu i pokazujemo kako trebamo čuvati ono što je naše. Da bi i oni čuvali za one koji tek dolaze", izjavio je ministar Filipović.

Uređenje Eko kampusa „Krka“ u Puljanima dio je šireg projekta pod nazivom Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke, sufinanciranog u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

„U Eko kampus Krka i projekt Nepoznata Krka, investirano je više od 82 milijuna kuna, s time da je udio financiranja od strane europskih fondova visokih 85%. Projekt kojem danas svjedočimo primjer je kako treba izgledati svaka investicija u Hrvatskoj – tako da oplemenjuje prostor, da je izvedena na principu održivosti i s minimalnim utjecajem na okoliš” zaključio je ministar.
 

 

Stranica