Ministar Filipović na konferenciji „Izravna strana ulaganja i odgovorno poslovno ponašanje kao podrška održivom razvoju Hrvatske“

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Westin 1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović danas je, uz zamjenika ravnatelja Uprave za financije i poduzetništvo OECD-a Antonia Gomesa i v.d. voditeljicu Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Andreu Čović Vidović, sudjelovao na konferenciji „Izravna strana ulaganja i odgovorno poslovno ponašanje kao podrška održivom razvoju Hrvatske“. 

Tom prigodom, ministar Filipović istaknuo je spremnost Republike Hrvatske na jačanje međunarodnog položaja pridruživanjem Organizaciji za gospodarsku suradnju i razvoj koja predvodi i postavlja međunarodne standarde poslovanja. "Naše pridržavanje OECD-ovih smjernica za odgovorno poslovno ponašanje odražava našu predanost etičkim i održivim poslovnim praksama.", poručio je ministar.

Također je istaknuo kako temeljem dosadašnjih napora Vlade Hrvatska trenutno ostvaruje rekordne rezultate na području izravnih stranih ulaganja, više od 13 milijardi eura u posljednje četiri i pol godine.“ Investicije Nexea, Jabila, Knaufa, Hospire, Pfizera i FACC samo su neki od primjera koji potvrđuju da je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja aktivni partner investitorima i da idemo u dobrom smjeru te donosimo odluke koje Hrvatsku pozicioniraju kao poželjnu investicijsku destinaciju“, istaknuo je ministar.

U sklopu napora za daljnjim unapređenjem investicijske klime, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja pokrenulo je inicijativu jačanja strateškog okvira za poticanje ulaganja koji će staviti naglasak na odgovorna, održiva i uključiva ulaganja te ravnomjeran regionalni razvoj: "Predstavnici državne i regionalne uprave, poslovne zajednice, sindikata i civilnog društva ključni su za naš zajednički uspjeh u stvaranju uspješnijeg, otpornijeg i održivijeg gospodarstva.", poručio je ministar.

Ministar Filipović zaključio je kako krajnji cilj nije samo privlačenje više kapitala već održivih ulaganja koja dodaju vrijednost i osiguravaju kvalitetna radna mjesta te podižu standard hrvatskih građana.



Stranica