U Tuheljskim toplicama održan 35. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

  • Slika /slike/Vijesti/2022/HOK TUhelj 1.jpg
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović danas je u Tuheljskim Toplicama sudjelovao na tradicionalnom, stručnom skupu koji već tri desetljeća okuplja ugostitelje i turističke djelatnike, a održava se u organizaciji Hrvatske obrtničke komore.

„Ugostitelji i turistički djelatnici su lice našeg turizma i veliki dio razloga zašto se ljudi vraćaju na odmor u našu Domovinu. Vlada Republike Hrvatske aktivno podržava obrtnike i nastavit ćemo ih podržavati jer snažno je obrtništvo jedan od jamaca napretka našeg gospodarstva, a time i boljeg i kvalitetnijeg života ovdje, u Hrvatskoj“, naglasio je ministar Filipović.

U fokusu ovogodišnjeg Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika bila je problematika nedostatka kvalificirane radne snage i problem zapošljavanja u ugostiteljstvu. Kroz stručna predavanja i panel rasprave obrađene su i iznimno važne teme vezane uz zakonodavstvo i porezna rasterećenja u ugostiteljstvu, potencijal gastronomije u stvaranju prepoznatljivog turističkog proizvoda u kontinentalnoj Hrvatskoj te trenutno stanje u sektoru ugostiteljstva.

Stranica