Dani otvorenih vrata udruga - 24. do 26. svibnja 2018.

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/galerija/daniotvorenihvrataudruga2018.jpg

 

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira sedmu godinu zaredom Dane otvorenih vrata udruga, koji će se održati od 24. do 26. svibnja 2018. u cijeloj Hrvatskoj, kako bi se otvaranjem vrata udruga u određenom danu ili danima svim zainteresiranim građanima i široj javnosti približile aktivnosti udruga u različitim područjima djelovanja: ponajprije programi i projekti od interesa za opće dobro koje provode udruge diljem Hrvatske, u prostorima udruga ili izvan njih. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te da se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora kako bi se pridonijelo još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj. Naime, ove godine su, uz ministarstva i druge institucije, općine, gradovi i županije također partneri Ureda za udruge u organizaciji ovog događanja s obzirom na ulogu koju imaju u postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge. Time se želi pridonijeti većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Republici Hrvatskoj, ali i potaknuti i promovirati suradnju između davatelja sredstava i udruga te financirane projekte učiniti vidljivijima. Najuspješnije udruge sudionice Dana otvorenih vrata udruga 2018. biti će prigodno nagrađene.

Sve udruge zainteresirane za sudjelovanje na Danima otvorenih udruga 2018. svoje sudjelovanje mogu prijaviti do 21. svibnja 2018. putem aplikacije UdrugeInfo https://udruge.gov.hr/vijesti/prijavite-se-za-sudjelovanje-na-danima-otvorenih-vrata-udruga-2017/4064.

Više informacija o Danima otvorenih vrata udruga 2018. dostupno je na internetskim stranicama Ureda za udruge i Facebook stranici (https://www.facebook.com/DaniUdruga).



Stranica