Obilježen Dan Europe

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/galerije/Štand MGPO_Europski trg3.jpg

 

U Zagrebu je, kao i svake godine 9. svibnja, obilježen Dan Europe koji slavi mir i jedinstvo u Europi. Taj datum označava godišnjicu sjećanja na govor Roberta Schumana, tadašnjeg francuskog ministra vanjskih poslova, tijekom kojeg je predstavio danas prihvaćenu viziju europskog jedinstva.

Zajedno s drugim tijelima državne uprave i institucijama nadležnim za korištenje EU fondova u Hrvatskoj, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta sudjelovalo je na Danu otvorenih vrata, događanju održanom u okviru obilježavanja Dana Europe. Dan otvorenih vrata održan je na Trgu Europe u razdoblju od 10 do 14 sati.

Manifestaciju je organiziralo predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Hrvatske institucije bile su pozvane uključiti se u druženje s građanima i putem promotivnih materijala informirajti zainteresiranu javnost o radu i ustroju europskih institucija, s naglaskom na EU fondove i mogućnosti njihovog korištenja. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je posjetitelje svoga štanda informiralo o mogućnostima sufinanciranja projekata u poduzetništvu i potporama usmjerenim na poticanje istraživanja, razvoja i inovacija.



Stranica