Za projekt „Centar kompetencija za naprednu mobilnost“ 103 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava

Slika /arhiva_gospodarstvo/dokumenti/10.9.2020. DIV ugovor.jpg
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Centar kompetencija za naprednu mobilnost“ potpisali su danas ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije Tomislav Petric i član Uprave DIV GROUP d.o.o. Darko Pappo.
 
Korisnik projekta je DIV GROUP d.o.o iz Samobora, a partneri na projektu su Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Pomorski fakultet Sveučilišta u Splitu, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu, Končar – Električni uređaji d.d.,Klimaoprema d.d. i Adria Winch d.o.o.
 
Ukupna vrijednost projekta je 204.982.549,91 kuna, od čega je iznos bespovratnih EU sredstava 103.668.504,65 kuna. Projekt se provodi u okviru poziva „Podrška razvoju Centara kompetencija“.
 
Cilj projekta je poboljšanje proizvoda i usluga u brodograđevnoj industriji. Primjenom novih spoznaja i tehnologija, istraživanjem i razvojem optimizirat će se proizvodnja, povećati kvaliteta, skratiti rokovi izrade te povećati konkurentnost partnera s proizvodima i uslugama baziranima na znanju.
 
„Centri kompetencija najbolji su mogući način da kroz suradnju znanosti i poduzetničkog sektora dignemo tehnološku razinu kroz inovacije i nova rješenja i na taj način podignemo dodanu vrijednost u hrvatskoj proizvodnji. To će biti i smjer naših poticaja u naredne četiri godine“ rekao je ministar Ćorić. Istaknuo je kako je cilj ovog projekta dizanje tehnološke razine i sofisticiranosti u brodogradnji, što Republici Hrvatskoj nužno treba.
 
„Do sad imamo 8 velikih ugovora za centre kompetencija, a ovo je najveći. Želimo vam biti partner i siguran sam da ćemo ga uspješno realizirati“ poručio je ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric.
 
Predsjednik Uprave DIV GROUP d.o.o. Tomislav Debeljak je naglasio kako u DIV GROUP d.o.o. imaju preko 400 inženjera od kojih je njih više od 300 direktno angažirano na projektiranju i razvoju.
„Gotovo je svaki naš brod novi brod. Konstantno se bavimo razvojem“ kazao je Debeljak zahvalivši na dodijeljenim sredstvima za projekt.

Stranica | Gospodarstvo