Za novog ravnatelja PP Biokovo imenovan Velimir Vidak-Buljan

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/55dd8fa4d0d6f.jpg

'Imenovanjem novog ravnatelja Parka prirode Biokovo želimo doprinijeti još kvalitetnijem održivom razvoju tog zaštićenog područja. Život u blizini parka ima veliki razvojni potencijal za lokalno stanovništvo koje gostima Parka želi pružiti turističke usluge ili plasirati svoje obrtničke i poljoprivredne proizvode. U posljednje tri godine u zaštićena područja uložili smo oko 400 milijuna kuna s ciljem da zaštitimo njihove prirodne znamenitosti, novim sadržajima privučemo više posjetitelja, a građanima koji žive u njihovoj blizini stvorimo preduvjete za nove poslovne prilike i radna mjesta' – izjavio je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović povodom imenovanja Velimira Vidaka-Buljana za novog ravnatelja Parka prirode Biokovo.

Velimir Vidak-Buljan po struci je diplomirani ekonomist te je za ravnatelja imenovan na javnom natječaju kojeg je raspisalo Upravno vijeće Javne ustanove Park prirode Biokovo. Četverogodišnji mandata ravnatelja PP Biokovo službeno počinje 8. rujna. Velimir Vidak-Buljan izabran je kao kandidat s bogatim iskustvom upravljanja u privatnom i javnom sektoru koji je predstavio najkvalitetniju viziju razvoja PP Biokovo.

Prije izbora za ravnatelja PP Biokovo Velimir Vidak-Buljan radio je u turističkoj tvrtki Vranjica Belvedere. U toj je tvrtki kao član Uprave realizirao projekte koji su unaprijedili njeno poslovanje. Vranjica Belvedere je u posljednje dvije godine zabilježila znatan porast dolazaka gostiju u apartmane i kamp. Uz to, Vidak-Buljan je u dva navrata bio član Upravnog vijeća PP Biokovo te je dobro upoznat s razvojnim mogućnostima Parka.

'Zahvalio bih ministru Zmajloviću na pruženoj prilici. Posljednjih godina znatno su se povećala ulaganja u zaštićena područja i u tome kroz pokretanje novih projekata vidim veliku priliku za Biokovo i stanovništvo Makarske rivijere. Kako bi Park ostvario svoje potencijale moramo poboljšati suradnju s hotelima i turističkim agencijama. Bolja suradnja mora biti i sa stanovništvom iz mjesta oko Parka te je ljude potrebno ohrabriti da se vrate tradicionalnim poslovima kako bi turistima mogli ponuditi autohtone proizvode' – izjavio je novi ravnatelj PP Biokovo Velimir Vidak-Buljan.

Park prirode Bikovo obiluje brojnim biljnim i životinjskim vrstama, ali i kulturnom baštinom. U sastavu parka nalazi se i Botanički vrt Kotišina te zidine velikog Kaštela. Biokovo se ističe izraženim krškim reljefom. Na tom se području nalazi velik broj špilja i jama te ponikava, škrapa i kamenica. Uz prekrasne krajobraze i vidikovce, u parku se nalaze i posebni rezervati šumske vegetacije bukve i jele te autohtone šume crnog dalmatinskog bora.

 



Stranica