Utrka Tour of Croatia doprinos promociji parkova i podizanju njihova turističkog potencijala

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/57036b84217cd.jpg

'Prirodne ljepote jedno su od najvećih bogatstava Hrvatske koje moramo štititi i u njemu uživati. To prepoznaju i naši građani kao i gosti iz Europe i svijeta. Samo prošle godine naših 19 nacionalnih parkova i parkova prirode posjetilo više od 3,1 milijuna ljudi. Parkovi značajno doprinose hrvatskom turizmu i održivom razvoju regija u kojima se nalaze. Upravo s ciljem promocije i povećanja prepoznatljivosti sve parkove smo objedinili u brend 'Parkovi Hrvatske'. Prije 20-ak dana je pokrenut i jedinstveni portal Parkovi Hrvatske na kojemu se nalaze podaci o svim parkovima, njihovim atrakcijama i sadržajima. I ova utrka, čija trasa vodi kroz Krku, Plitvička jezera, Biokovo, Velebit i Učku, dodatni je doprinos promociji parkova. To je izvrstan način da naše parkove predstavimo kao turističku atrakciju svim zaljubljenicima sporta i boravka u prirodi. Svim time jača se prepoznatljivost i vidljivost parkova te ih brendiramo na kvalitetniji način' – rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović na predstavljanju međunarodne etapne biciklističke utrke Tour of Croatia.

Biciklistička utrka Tour of Croatia jedan je od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj, što potvrđuje interes brojnih poznatih biciklističkih timova te medija koji će sliku iz Hrvatske prenositi na čak šest kontinenata.

Tour of Croatia ima službeno pokroviteljstvo Ureda Predsjednice Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske, podržavaju je Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Parkovi Hrvatske, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja, ili prolazni gradovi neke od ovogodišnjih šest etapa. Više...



Stranica