U Slavonskom Brodu otvorena trafostanica vrijedna 9,5 milijuna kuna

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/58ca890c2f118.JPG

U Slavonskom Brodu danas je HEP otvorio novu trafostanicu vrijednu 9,5 milijuna kuna koja će stanovnicima zapadnog dijela tog grada osigurati pouzdanije i kvalitetnije napajanje električnom energijom. U otvorenju trafostanice su sudjelovali državni tajnik Željko Bigović, gradonačelnik Mirko Duspara te predstavnici HEP-a, Elektre Slavonski Brod i Končara.

Trafostanica Brod 4 je dio kapitalnih ulaganja HEP-Operatora distribucijskog sustava na distribucijskom području Elektre Slavonski Brod koja na godišnjoj razini iznose oko 25 milijuna kuna. Ta ulaganja osigurat će povećani kapacitet i pouzdanost srednjonaponske mreže na području Brodsko-posavske županije. Glavni izvođač radova bila je tvrtka Končar KET, a u realizaciji su sudjelovale i tvrtke HELB, Brodska Posavina, Lior-montaža, Leadtech, Ingart, Cromax i CSS.

„Za sigurnost opskrbe građana i tvrtki električnom energijom važno je da HEP obnavlja i jača distribucijski sustav na nacionalnoj i lokalnoj razini. Jedino tako možemo osigurati infrastrukturu potrebnu za kvalitetnu opskrbu korisnika električnom energijom. U gradnji trafostanice Brod 4 su sudjelovale domaće tvrtke. Želim im čestitati na kvalitetno obavljenom poslu koji je dokaz da Hrvatske ima znanje i stručnost potrebnu za realizaciju ne samo ovakvih manjih projekata, već i puno zahtjevnijih“ – istaknuo je državni tajnik Željko Bigović.

Državni tajnik dodao je da je jedan od ciljeva ove Vlade i Ministarstva je osigurati energetsku neovisnost Hrvatske u skladu s klimatsko-energetskim politikama EU koje idu u smjeru razvoja niskougljičnog društva. To znači da bi se u narednim godinama mogli pokrenuti novi energetski projekti u skladu sa 'zelenim' EU politikama koji će domaćim tvrtkama iz građevinskog i energetskog sektora omogućiti nove poslove te gospodarski rast.



Stranica