Tri nove brodice za spašavanje stižu u Međimurje!

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/images/Međimurje_brodice_naslovna_.jpg

Predstavnici dviju međimurskih općina i Grada Mursko Središće jučer su u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta potpisali ugovore kojima se svakoj od njih dodjeljuju brodice za spašavanje, pojedinačne vrijednosti 200.000,00 kuna!

Ministar Darko Horvat primio je gradonačelnika Dražena Srpaka, načelnika Općine Podturen Pericu Hajdarovića i predsjednika DVD-a Kotoriba Stanka Vugrinčića u pratnji načelnika Općine Kotoriba Ljubomira Grgeca, te im uručio ugovore koji označuju veliki napredak u civilnoj zaštiti na rijeci Muri, a time i jednom velikom dijelu Međimurja. Svrha nabave brodica je njihova upotreba u kriznim situacijama, poput poplava, u kojima se štite ljudski životi.

Podrška iz Zagreba postoji, potrebna je samo inicijativa

Javna nabava brodica izvršena je temeljem Godišnjeg programa strateških robnih zaliha, te je na taj način pribavljeno ukupno 14 brodica za spašavanje s autoprikolicom za transport, u vrijednosti od gotovo 3 milijuna kuna. Duljina nabavljenih brodica iznosi 6,20 m, širina 2,3 m, visina trupa 1,37m, te masa 900 kg, a vrijedi istaknuti kako se radi o hrvatskom proizvodu, s obzirom da je brodice izradila tvrtka Flammifer iz Ozlja.

Ministar je tom prilikom istaknuo kako pomoć i podrška iz Zagreba postoji, što pokazuje i odluka o održavanju sjednice Vlade RH u Međimurju, a sve što je potrebno jest inicijativa.Stranica