Suradnja Republike Hrvatske i španjolske pokrajine Castilla La - Mancha

Slika /slike/španjolci.jpg
Povodom suradnje između Republike Hrvatske i španjolske pokrajine Castilla-La Mancha, 14. lipnja je u Nacionalnom parku Plitvička jezera potpisan Memorandum o razumijevanju između Nacionalnog parka Plitvička jezera i Parka prirode Ruidera jezera o suradnji i razmjeni iskustava, znanja i najboljih praksi u upravljanju prirodnim kapitalom i održivom razvoju.

Obje su strane prepoznale važnost suradnje budući da dijelimo slične prirodne vrijednosti i razumijevanje zajedničkih izazova s kojima se suočavamo, uključujući prilike za zaštićena područja i održivi razvoj. 
“Svjesni smo da su zdravi ekosustavi jedan od preduvjeta gospodarskog razvoja i na nama je da izazove razvoja pretvorimo u prilike i osiguramo temelje za bolju budućnost za sve. Ova suradnja je korak dalje prema ovom postignuću”, rekao je Igor Kreitmeyer, ravnatelj Uprave za zaštitu prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Na slici: Félix Romero Cañizares, ravnatelj Uprave za prirodni okoliš i bioraznolikost (Castilla - La Mancha), Ignacio Mosqueda Muguruza, ravnatelj Parka prirode Rudiera jezera (Castilla - La Mancha), Juan Gonzalez-Barba, veleposlanik Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj, Tomislav Kovačević, ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, Emiliano García - Page Sánchez, predsjednik Castila - La Mancha, Ernest Petry, župan Ličko - senjske županije, José Luis Escudero Palomo, ministar regionalnog Ministarstva održivog razvoja (Castilla - La Mancha), Igor Kreitmeyer, ravnatelj Uprave za zaštitu prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Stranica