Snažne poruke podrške s Kongresa poduzetnica 2020.

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/kongres poduzetnica naslovna.jpg

Prigodno obilježavajući Međunarodni dan žena, u nedjelju je u Kongresnom centru Plaza Zagreb, Ženski poduzetnički centar održao Kongres poduzetnica Hrvatske i regije. Kroz pet godina, koliko se održava, Kongres poduzetnica prepoznat je kao mjesto otvaranja novih poslovnih prilika, razmjene iskustava, želje za suradnjom i umrežavanjem, te podizanja znanja, kompetencija i vještina poduzetnica, ali i pružanja podrške svim ženama koje razmišljaju o poduzetništvu kao svom karijernom izboru. Ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na Kongresu je sudjelovala pomoćnica ministra Ana Mandac.

 

Dozvolite da čestitam organizatoricama na ustrajnosti u ovom nadasve vrijednom i zahtjevnom poslu podržavanja žena na poduzetništvo. Znamo koliko je izazovno odlučiti se i opstati u poduzetničkom svijetu. I nije floskula kada kažemo da je ženama teže. Jer da nije, bilo bi ih znatno više, zar ne? Stoga, svaki vrijedan napor trebamo svi skupa podržati i ojačati sve postojeće resurse  koji okupljaju i podržavaju prije svega poduzetnice i vlasnice tvrtki i obrta. Održati  kontinuitet ovakvog okupljanja znači da idemo dobrim smjerom te da ovakvu dugotrajnu suradnju svi moramo poticati i nadalje. Poticanje žena na poduzetništvo znači jače gospodarstvo, a to nam je svima zajednički cilj”, izjavila je pomoćnica ministra Ana Mandac te pozdravila gotovo pet stotina okupljenih poduzetnica.

 

Pomoćnica ministra prisjetila se i svojih poduzetničkih dana i izazova na samom početku poslovanja. “Dozvolite da vam svima u tome danas pomogne i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta sa svim mjerama koje pružamo, a kojih će, vjerujemo i radimo na tome, biti i više. Upravo je u tijeku projekt  usmjeren na jačanje poduzetništva, čiji važan i neizostavan dio čini poduzetništvo žena. Kroz projekt Promociju poduzetništva, nastojali smo personalizirati poduzetničke priče i istaknuti upravo one aktivnosti koje su  usmjerene ka jačanju ženskog poduzetništva. Vjerujem da smo ovim projektom, nastavili kreirati davno započete promjene i potaknuli još više žena na uključivanje u poduzetništvo. Naravno da možemo i trebamo i više i bolje. I to je zadatak svih nas”, istaknula je pomoćnica ministra. “Koliko je ova Vlada učinila za žene, pokazuje broj žena koje su na visokom funkcijama, od glavne tajnice Vijeća Europe, potpredsjednice Europske komisije za demografiju i demokraciju, članice Europskog revizorskog suda do niza drugih”, napomenula je.

 

Naglasivši kako se žene moraju više pouzdati u sebe, utišati one unutarnje kritičare unutar njih samih, usuditi se zauzeti za sebe i ući u svijet poduzetništva, pomoćnica ministra citirala je riječi svima poznate Margareth Thatcher, koja je jednom prilikom izjavila:“I was not lucky. I deserved it”. “Nismo mi sretne. Sve što imamo, mi smo zaslužile! Sretan nam Dan žena”, zaključila je pomoćnica ministra.

 

U sklopu ovogodišnjeg Kongresa poduzetnica po prvi je puta održana dodjela Nagrada Najpoduzetnica. Grand Prix nagradu Najpoduzetnica 2020. osvojila je gospođa Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvornice Bernarda d.o.o. iz Nedelišća. Sastavni  dio kongresa je i Poduzetnički sajam koji je prilika za promociju proizvoda i usluga koje primarno stvaraju žene.

Stranica