Sastanak potpredsjednice Vlade i ministrice dr.sc. Martine Dalić s predstavnicima Sisačko-moslavačke županije, Grada Novske i predstavnicima gaming tvrtki

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/ppVRH Novska 1.jpg

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr.sc. Martina Dalić sastala se danas, 26. siječnja, u Novskoj s predstavnicima Sisačko-moslavačke županije i Grada Novske te predstavnicima gaming tvrtki.

Povod ovom sastanku je dodjela 20 milijuna kuna potpore koje je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, po Pozivu „Razvoj poslovne infrastrukture“, dodijelilo projektu „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska“. Glavna aktivnost ovog projekta, koji provodi Razvojna agencija SI-MO-RA s partnerima, Sisačko - moslavačkom županijom i Razvojnom agencijom Zagreb – TPZ, je osnivanje Poduzetničkog inkubatora PISMO i pozicioniranje Županije kao gaming središta.

Tijekom obilaska poduzetničkog inkubatora PISMO i razgovora s predstavnicima gaming tvrtki, potpredsjednica Vlade i ministrica dr.sc. Martina Dalić je naglasila važnost otvaranje ovakvog inkubatora jer će on biti mjesto gdje će se stvarati novi poduzetnici u jednoj, relativno novoj industriji, podržanoj informatičkom tehnologijom.

„Ovaj poduzetnički inkubator biti će način da se provede transformacija klasičnog gospodarstva i otvori prostor novoj vrsti poduzetništva, novoj vrsti proizvoda, usluga i radnih mjesta, koja je omogućena primjenom informatičke tehnologije, okrenuta prema budućnosti, a posebno važna za naše mlade“ izjavila je potpredsjednica Vlade i ministrica dr.sc. Martina Dalić.



Stranica