Potpredsjednica Vlade i ministrica Dalić sudjelovala na konferenciji "Porezna politika u ulozi razvoj gospodarstva"

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/ppVRH Porezna konferencija 1.jpg

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr.sc. Martina Dalić, danas, 26. siječnja, sudjelovala je na konferenciji „ Porezna politika u ulozi razvoja gospodarstva“ koja se održala  na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Nakon što je okupljene pozdravio dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Lajoš Žager, sudionicima konferencije obratila se i potpredsjednica Vlade i ministrica dr. sc. Matina Dalić.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Martina Dalić naglasila je važnost raspravljanja na temu poreznog sustava i njegove primjene te utjecaja na ekonomiju i život poduzetnika jer je djelotvoran porezni sustav cilj, ne samo Vlade Republike Hrvatske, nego i cjelokupnog gospodarstva. Potpredsjednica Vlade Dalić osvrnula se i na jučerašnje sudjelovanje na 2. Regionalnom digitalnom summitu u Budimpešti te istakla važnost prilagođavanja tehnološkim promjenama.

„Tehnološke promjene predstavljaju nove izazove i nova pitanja, kako na samu strukturu poreznog sustava, tako i na način njegove primjene. Te tehnološke promjene donose nove proizvode, nove usluge, nova pitanja kako primjenjivati porezni sustav na te nove proizvode i usluge. Isto tako, predstavljuju za sve nas i jedno od najtežih pitanja -  kako se brzo prilagođavati svim tim promjenama, a da sam porezni sustav ne postane prepreka razvoju gospodarstva i usvajanju novih znanja, novih vještina i novih tehnologija“ izjavila je potpredsjednica Vlade i ministrica dr.sc. Martina Dalić.

Potpredsjednica Vlade Dalić izrazila je zadovoljstvo održavanjem konferencije za koju vjeruje da će dati odgovore na brojna pitanja i ponuditi nove pravce razmišljanja te napomenula kako se nada da će ovo biti tek prva u nizu konferencija na temu poreznog sustava.



Stranica