Prvi Tjedan parkova Hrvatske od 21. do 29. svibnja

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/574035f6c50b9.jpg

U okviru brenda Parkovi Hrvatske, a u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i prirode, 8 nacionalnih i 11 parkova prirode te UNDP-ovog projekta PARCS, od 21. do 29. svibnja obilježit će se prvi Tjedan parkova Hrvatske. Kroz tjedan dana hrvatski će parkovi brojnim zanimljivim događanjima za posjetitelje obilježiti i Dan zaštite prirode RH i Međunarodni dan bioraznolikosti 22. svibnja te Europski dan parkova 24. svibnja.

„Nakon kreiranja brenda Parkovi Hrvatske, kojim smo objedinili sve hrvatske nacionalne i parkove prirode, po prvi puta smo se odlučili cijeli jedan tjedan u godini posvetiti našim zaštićenim područjima. Hrvatski parkovi godišnje privuku preko3,1 milijun posjetitelja te su zasigurno jedan od najboljih promotora Hrvatske u svijetu, a uključivanje lokalnog stanovništva u aktivnosti koje organiziraju prepoznato je kao bitno za podizanje svijesti o važnosti zaštite prirode i očuvanja bioraznolikosti. U devet dana u našim će se parkovima održati više od 40 različitih aktivnosti osmišljenih za sve dobne uzraste pa pozivam građane da nam se pridruže i uživaju u prirodnim ljepotama Hrvatske“ - izjavila je Valentina Futač, voditeljica projekta PARCS.

Po očuvanoj prirodi Hrvatska je jedna od najbogatijih zemalja pa se s pravom može reći kako je Hrvatska park Europe.

Predavanja i natjecanja za učenike osnovnih škola, edukativne radionice, volonterski programi čišćenja okoliša i podmorja, predstavljanje ponuda lokalnih proizvođača autohtonih proizvoda te natjecateljske utrke samo su neke od aktivnosti kojima javne ustanove u sklopu Tjedna parkova Hrvatske žele pokazati lokalnom stanovništvu, ali i široj javnosti, kakvim sve prirodnim bogatstvima Hrvatska obiluje.

Želja organizatora je da Tjedan parkova Hrvatske postane tradicionalna manifestacija kojom će 8 nacionalnih i 11 parkova prirode otvoriti glavni dio sezone.

Više informacija o ovogodišnjem Tjednu parkova Hrvatske kao i precizan raspored događanja dostupni su na www.parkovihrvatske.hr.



Stranica