Potpredsjednica Vlade RH sastala se s ministrom obrane Rumunjske

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/fotke javnost/rumunjska sastanak/ppVRH Dalić, ministar obrane Rumunjske Mihai-Virel Fifor i ppVRHKrstičević.jpg

 

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić sastala se danas s ministrom obrane Rumunjske, g. Mihaiom-Viorelom Fiforom, u sklopu njegova posjeta Republici Hrvatskoj.

Na sastanku su istaknuti tradicionalno prijateljski odnosi između dvije zemlje te teme od zajedničkog interesa za Hrvatsku i Rumunjsku. Sugovornici su izrazili zadovoljstvo izvrsnim bilateralnim odnosima, posebice ističući suradnju na gospodarskom planu.

Potpredsjednica i ministrica Dalić ovom je prigodom dala snažnu podršku hrvatskoj obrambenoj industriji te suradnji s rumunjskom stranom u ovom području.

Sugovornici su zaključili da se međusobna suradnja treba razvijati na širem gospodarskom planu, kroz  aktivnosti tvrtki obiju zemalja, prijenos znanja i tehnologija te da će nastaviti aktivno raditi na unapređenju gospodarske suradnje.



Stranica