Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić na sjednici Vlade Republike Hrvatske u Splitu

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/potpisivanje ugovora 2.jpg

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić sudjelovala je danas u Splitu na sjednici Vlade Republike Hrvatske posvećenoj Gradu Splitu i Splitsko – dalmatinskoj županiji. Riječ je o petoj sjednici Vlade Republike Hrvatske u mandatu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koja se održava izvan Zagreba. Podsjećamo, dosad su održane sjednice u Vukovaru, Sisku, Kninu i Osijeku.

Kao što je na samom početku naglasio predsjednik Vlade Republike Hrvatske, zaključci s današnje sjednice Vlade uputili su snažnu projektnu i financijsku poruku. Naime, ukupna vrijednost danas potvrđenih zaključaka i odluka vezanih uz realizaciju projekata u Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji te potpisanih ugovora iznosi gotovo 2 milijarde kuna.

Na današnjoj sjednici Vlade, potpredsjednica Vlade Dalić i ministar Marić predstavili su prijedlog zaključka u vezi sa stvaranjem preduvjeta za realizaciju projekta Tehnološkog parka Split. Također, predstavljen je i prijedlog zaključka o darovanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske u k.o. Split (dio bivše vojarne Sv. Križ Dračevac) Gradu Splitu, a kako bi se na njenom mjestu izgradio Tehnološki parka Split i Prometni centra Grada Splita.

Također, potpredsjednica Dalić predstavila je i prijedlog zaključka u vezi s promicanjem ulaganja u Splitsko-dalmatinsku županiju.

Po završetku sjednice Vlade, potpredsjednica Dalić sudjelovala je svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Javnog poziva „Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)“.  Potpisnici predmetnih ugovora su Poduzetnički akcelerator Split d.o.o. (Nova razvojna stepenica Poduzetničkog akceleraora Split – ukupna vrijednost projekta: 701.367,62 kuna; bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj: 596.162,47 kuna), CEDRA Split j.d.o.o. ( Razvoj sustava informativno-edukacijskih i savjetodavnih usluga za MSP u poljoprivredi i društvenom poduzetništvu - ukupna vrijednost projekta: 732.875,08 kuna; bespovratna sredstva (EFRR): 598.321,65 kuna) te Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije (Održivi rast i razvoj MSP-ova s naglaskom na kulturne i kreativne industrije - ukupna vrijednost projekta: 702.106,27 kuna; bespovratna sredstva (EFRR): 579.790,31 kuna).



Stranica