Potpisan ugovor za izgradnju sustava javne odvodnje i rekonstrukciju vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac u Zadru

Slika /slike/Vijesti/15.12.2020. Zadar.jpg
Danas je u Zadru potpisan ugovor za projekt „Radovi na izgradnji sustava javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda, sustava odvodnje oborinskih voda i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac“ koji se provodi u sklopu projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane.
 
Ugovor su potpisali direktor Odvodnje d.o.o. Zadar Grgo Peronja i Marko Milardović, prokurist tvrtke Strabag d.o.o. koja je izvođač radova. Potpisivanju su prisustvovali ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda mr. sc. Zorana Đuroković, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić i župan Zadarske županije Božidar Longin.
 
Vrijednost ugovora iznosi ukupno 201.899.507 kuna. Financiranje projekta je osigurano sredstvima EU fondova, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatskih voda, Grada Zadra, Vodovoda d.o.o. Zadar i Odvodnje d.o.o. Zadar.
 
Čestitajući i Gradu Zadru i Zadarskoj županiji na svim projektima izgradnje vodno-komunalne infrastrukture, ministar Ćorić istaknuo je jako dobru suradnju u protekle tri godine, te naglasio kao su ovi projekti primjer sinergije lokalne i državne uprave, lokalnih i državnih tvrtki, ali i učinkovitosti potpora Europske unije koji ubrzavaju procese razvoja naših gradova.
 
Direktor Hrvatskih voda Đuroković istaknuo je kako je napravljeno jako puno u proteklom razdoblju na području zaštite voda u gradu Zadru i Zadarskoj županiji s ciljem poboljšanja ukupne zaštite od poplava te izrazio uvjerenje u nastavak suradnje i realizaciju sporazuma iz 2017.godine.
 
„Za Grad Zadar ovo je kapitalni infrastrukturni projekt u višegodišnjem programu gradske uprave čiji je krajnji cilj grad bez crnih jama, grad bez ijednog ispusta nepročišćenih otpadnih voda u naše more“, rekao je gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić.
 
Ugovorom će biti obuhvaćena gradnja 19.332 m gravitacijskog cjevovoda, 1.810 m tlačnih cjevovoda, 2 crpne postaje i 1.400 priprema za kućne priključke. Istovremeno će se rekonstruirati sustav vodoopskrbe u duljini od 2.934 m kao i 289 priključaka na vodoopskrbu.

Stranica