Pomoćnica ministra Ana Mandac sudjelovala na 2. Kina-SIE forumu o suradnji u području malog i srednjeg poduzetništva u Cangzhou

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/Mandac Kina.jpg

Pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta gđa. Ana Mandac održala je govor na otvorenju 2. foruma zemalja Srednje i Istočne Europe i Kine o suradnji u području malog i srednjeg poduzetništva u Cangzhou, Narodna Republika Kina.

U svom govoru, pomoćnica Mandac istaknula je kako su upravo mali i srednji poduzetnici ti koje želimo potaknuti da istražuju nove poslovne prilike i pružiti im prostor da se više uključe u procese proizvodnje koji su dio globalnih lanaca vrijednosti.

Podsjetimo, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta uspostavilo je, u okviru Inicijative Kina+17 i Smjernica iz Budimpešte iz 2017., Koordinacijski mehanizam za malo i srednje poduzetništvo čija je svrha olakšavanje suradnje između poduzetnika, njihovih udruga i drugih institucionalnih aktera, poput ministarstava i agencija za MSP.

'Naša misao vodilja je stvoriti prostor suradnje za sve buduće projekte Inicijative Kina+17', zaključila je pomoćnica Mandac.



Stranica