Održan EUSAIR Okrugli stol o geotermalnoj energiji, vodiku i novim tehnologijama u dekarbonizaciji

Slika /slike/Vijesti/2022/IMG-20231019-WA0006.jpg
U sklopu predsjedanja Republike Hrvatske Strategijom Europske unije za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR), u Zagrebu je 18. listopada održan EUSAIR Okrugli stol o geotermalnoj energiji, vodiku i novim tehnologijama u dekarbonizaciji. Okrugli stol su zajednički organizirali Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Agencija za ugljikovodike i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.
 
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je, zajedno s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, su-koordinator svih aktivnosti Republike Hrvatske u sklopu makroregionalnih strategije EU-a te hrvatskog predsjedanja EUSAIR-om. EUSAIR Okrugli stol o geotermalnoj energiji, vodiku i novim tehnologijama u dekarbonizaciji dio je službenog Programa predsjedanja Republike Hrvatske EUSAIR-om.
 
Sudionike Okruglog stola su uvodnim obraćanjem pozdravili državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja g. Ivo Milatić, ravnatelj Agencije za ugljikovodike g. Marijan Krpan, te g. Sanjin Vlastelica, voditelj Službe za europske makroregije u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.
 
Tijekom Okruglog stola sudionicima iz Belgije, Grčke, Italije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske su od strane renomiranih europskih i domaćih stručnjaka i dionika energetskog sektora prezentirane aktualnosti, trendovi, promišljanja, kao i inovativni modeli i međuregionalne inicijative za primjenu tehnologija budućnosti u sklopu tri tematska panela: Budućnost geotermalne energije, Vodik – gorivo budućnosti, te Nove tehnologije za dekarbonizaciju.

Stranica