Nastupni posjet veleposlanice Japana u Republici Hrvatskoj Nj. E. Misako Kaji

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/Ministar Horvat vlp Japana naslovna.JPG

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat sastao se s veleposlanicom Japana Nj. E. gđom. Misako Kaji. Na samom početku sastanka, ministar Horvat čestitao je veleposlanici Kaji na izboru grada Osake za domaćina Svjetske izložbe EXPO 2025. godine.

Ministar Horvat upoznao je veleposlanicu Kaji s reformama Vlade RH usmjerenim na ostvarivanje kvalitetnijih uvjeta poslovanja kako za hrvatske, tako i za strane poduzetnike, te poboljšanju konkurentnosti i privlačnosti hrvatskog gospodarstva za strana ulaganja. Dodatno je naglasio važnost digitalne transformacije hrvatskog gospodarstva, kojoj je cilj stvaranje novih tehnologija i novih radnih mjesta, a upravo je Japan jedan od najboljih primjera razvoja visokotehnoloških rješenja s dodanom vrijednosti.

Veleposlanica Kaji istaknula je predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. kao vrijedan alat za jačanje suradnje između dvije zemlje.

Obje strane složile su se da snaga i budućnost razvoja leži u području novih tehnologija koje velikom brzinom mijenjaju dinamiku gospodarstva.



Stranica