Državni tajnik Lucić sudjelovao na završnoj manifestaciji Lider Investa 2019.

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/dt Lucić naslovna.JPG

Državni tajnik Zdenko Lucić sudjelovao je danas na završnoj manifestaciji Lider Investa 2019. u organizaciji časopisa Lider, programa kojim se promiče važnost proizvodnih investicija i koji se provodi tijekom cijele godine u suradnji s poduzetnicima, gradovima i županijama.

Na završnoj manifestaciji dodjeljuju se nagrade za najbolje ovogodišnje velike, srednje i male investicije.  Kriteriji za izbor najboljih proizvodnih investicija su stvaranje novih radnih mjesta, poticanje izvoza, stvaranje dodanih vrijednosti i pozitivnog ozračja za privlačenje investitora, razvoj novih tehnologija, održiv razvoj i zaštita okoliša.

Državni tajnik Lucić pozdravio je u ime Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, sve sudionike skupa te naglasio da institucionalna podrška investitorima, koju je ranije pružao AIK, ostaje neupitna te se sada pruža u okviru Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Tom prigodom pozvao je poduzetnike da se obrate Ministarstvu za savjet i potrebne informacije. 

Također, naglasio je da je cijeli niz programa Ministarstva koncipiran na način  da se potiču investicije i pomaže poduzetnicima u daljnjim ulaganjima, te da je  većina natječaja Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrat usmjerena na poticanje ulaganja upravo u proizvodne investicije. Pozvao je okupljene da se uključe u javnu raspravu o izmjenama i dopunama Zakona o poticanju ulaganja koja je planirana za kraj ove godine.

Državni tajnik čestitao je svim poduzetnicima na ustrajnosti, hrabrosti i uspjehu.



Stranica