Na Solar Power Summitu prepoznata posvećenost RH energetskoj tranziciji

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Solar power 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Drugog dana službenog boravka u Bruxellesu ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, uz Povjerenicu Europske Komisije za energetiku Kadri Simson, otvorio je Solar Power Summit. Tom prigodom ministar Habijan obratio se sudionicima Summita. Naglasio je posvećenost Republike Hrvatske daljnjem razvoju obnovljivih izvora energije i doprinosu koji Republika Hrvatska daje kao članica EU ostvarenju zacrtanih okolišnih ciljeva.

Ministar je istaknuo kako je značajan napredak ostvaren upravo u korištenju sunčane energije, posebice od strane poduzetnika i građana za vlastite potrebe.

“Vlada Republike Hrvatske će za ovakve projekte i nadalje osigurati sredstva, a očekujemo i ubrzanje investicija u izgradnju novih sunčanih elektrana, osobito onih koje mogu dati značajan doprinos poljoprivrednoj proizvodnji”, naglasio je ministar Habijan.

SolarPower Summit 2024 okupio je 450 predstavnika industrije na visokoj razini i donositelja odluka iz cijele EU i šire, kako bi raspravljali o glavnim strateškim, političkim i tržišnim kretanjima koja oblikuju budućnost solarne energije u Europi. SolarPower Europe sa sjedištem u Briselu, organizator Summita, vodeće je udruženje za europski solarni sektor, te ujedinjuje više od 300 organizacija. Surađujući s članovima, oblikuju propise i poslovno okruženje za rast solara.

Poziv ministru Habijanu da, uz Povjerenicu Europske Komisije za energetiku Kadri Simson, otvori ovako važan skup dokaz je posvećenosti energetskoj tranziciji i priznanje svim aktivnostima Republike Hrvatske kada je u pitanju iskorištavanje obnovljivih izvora energije i energije sunca.

Stranica