Državni tajnik Bujanović održao sastanak s državnom tajnicom Ministarstva ekonomskog razvoja Crne Gore Anom Raičević

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Slika 2024-03-05 u 13.47.16_89a32f9a.jpg
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Hrvoje Bujanović danas je održao sastanak s Anom Raičević, državnom tajnicom u Ministarstvu ekonomskog razvoja Crne Gore na temu gospodarske suradnje Hrvatske i Crne Gore na marginama IX. Regionalnog summita poduzetnika „300 NAJBOLJIH“ u Zagrebu.
 
Državni tajnik je istaknuo dobre i prijateljske odnose Hrvatske i Crne Gore, a oboje strane su istaknule i golemi potencijal da se ta suradnja još više ojača. Put Crne Gore prema Europskoj uniji je prostor u kojem će Hrvatska uvijek podupirati Crnu Goru te je spremna podijeliti svoje pretpristupno iskustvo.
 
Državni tajnici su razmijenili informacije o razvoju područja industrije, poduzetništva i obrta, ali i izazovima s kojima se obje strane susreću - nedostatku radne snage te obrazovanju kadrova.
 
Istaknuli su važnost razvoja poduzetništva koje teži inovativnosti i pronalaženju novih tehnologija, proizvoda i procesa koji se kasnije koriste te ulaganja u inovativne, nove industrije s ciljem dugoročnog osiguranja zaposlenosti, rasta i razvoja gospodarstva.
 
Na kraju sastanka, državni tajnik je ukratko iznio hrvatska iskustva u stvaranju i djelovanju poduzetničkih zona u Hrvatskoj te su obje strane potvrdile kvalitetan smjer naše daljnje suradnje i namjeru za njezinim poticanjem.

Stranica