Ministar Slaven Dobrović i župan Damir Bajs održali radni sastanak

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/57e1052d85f34.jpg

Na radnom sastanku održanom u Bjelovaru ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs razgovarali su o mogućnosti uspostave parka prirode na području županije i gospodarenju otpadom.

'Kvaliteta okoliša u ovoj županiji je na višoj razini u Hrvatskoj i vidimo da se radi o čistom kraju, jer znamo da Republika Hrvatska u pogledu stanja okoliša poprilično na visokom mjestu u Europskoj uniji. Zato je na tu činjenicu vezana potreba da uspostavimo jači sustav zaštite, međutim, sustav zaštite koji bi lokalnom stanovništvu omogućio da se na zdrav način integrira, a radi se o zelenom turizmu i mogućnosti da se proizvodi zdrava hrana. Mislim da se može postići da ova lokacija budu standardno odredište za mnoge naše škole, jer osim zdrave prirode, ima i kulturnih znamenitosti' – rekao je ministar Slaven Dobrović.

'Na radnom sastanku razgovarali smo o stanju zaštite prirode u samoj županiji. Mi se možemo pohvaliti da smo u vrhu zaštite prirode od svih županija. Podaci su to koji se tiču čistoće zraka, vode, ali i ukupnosti zaštite okoliša što je naš veliki adut, ali isto tako i velika obaveza da to sačuvamo. Ministra smo upoznali s činjenicom da županija ima Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije koja pokriva jednu trećinu županije, a govorimo o Moslavini i Papuku' - rekao je župan Damir Bajs.

Na sastanku se govorilo i o gospodarenju otpadom. Župan Damir Bajs je podržao nastojanje Ministarstva zaštite okoliša i prirode da se u Hrvatskoj uspostavi sustav gospodarenja otpadom koji se bazira na cirkularnoj ekonomiji.

 



Stranica