Ministar Horvat primio u posjet izaslanstvo Republike Austrije

Slika /arhiva_gospodarstvopublic/images/sastanak sa delegacijom Austrije naslovna.jpg

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat danas je sa suradnicima održao sastanak sa zajedničkim izaslanstvom Odbora nadležnih za europske poslove obaju domova Parlamenta Republike Austrije.

Na sastanku su potvrđeni prijateljski odnosi i dobra bilateralna suradnja između dviju zemalja, a ministar Horvat je tom prilikom naglasio kako Hrvatska pridaje veliku važnost jačanju suradnje sa Austrijom na svim područjima od uzajamnog interesa, a posebno na području gospodarstva.

Također, ministar Horvat istaknuo je kako Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta kontinuirano radi na smanjenju postojećih administrativnih opterećenja te je ukratko predstavio izmjene zakonskih propisa koji će doprinijeti daljnjem unapređenju investicijske klime i potaknuti veći broj investicija.

Republika Austrija četvrti je partner RH po gospodarskoj razmjeni, a više od 700 austrijskih poduzeća ima gospodarske aktivnosti u Hrvatskoj.

Austrijsko izaslanstvo naglasilo je kako je Austrija podržavala Hrvatsku pri njezinom ulasku u Europsku uniju te kako će tu podršku i nastaviti, posebno u razdoblju predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije.



Stranica