Ministar Habijan čestitao 39. obljetnicu proglašenja NP Krka

  • Slika /slike/Vijesti/2022/NP KRKA 4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Obilježavanje 39. obljetnice proglašenja Nacionalnog parka Krka bilo je povod održavanja radnog sastanka ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana s ravnateljima svih parkova prirode Hrvatske. Sastanak je održan u ponedjeljak, 22. siječnja u Kongresnom centru Amadria park u Šibeniku.
 
Kroz konstruktivan dijalog napravljen je svojevrstan presjek uspješne 2023. godine, a ravnatelji parkova imali su priliku upoznati ministra Habijana s aktivnostima i budućim planovima, kao i izazovima s kojima se susreću pri upravljanju parkovima. Ukupno 17 kapitalnih projekata posjetiteljske infrastrukture u nacionalnim parkovima i parkovima prirode financirano je iz OPKK 2014-2020. Istaknuto je kako je ulaganje u ljude, uz obnovu i očuvanje prirode, prioritet u narednim godinama, a sveobuhvatna reforma plaća u javnom sektoru važan je korak i za sustav zaštite prirode.
 
Zavod za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja aktivno radi na stručnoj podlozi za proglašenje novog parka prirode na području Hrvatskog zagorja, a ministar Habijan sudjelovao je na sastancima s predstavnicima regionalne i lokalne samouprave na kojem su predstavljene granice obuhvata budućeg parka.
 
"Prema planiranoj dinamici, iduće godine bi područje Ivanšćice, Strahinjčice, Maceljske i Ravne gore moglo postati novi član u društvu parkova Hrvatske", izjavio je ministar Habijan.
 
Zajedničkom fotografijom na Skadinskom buku, ministar Damir Habijan, ravnateljica Javne ustanove Nacionalni park Krka Nella Slavica te ostali sudionici čestitali su rođendan Nacionalnom parku Krka te pozvali građane da se tijekom sljedećih dana pridruže proslavi i uz uživanje u jedinstvenoj prirodnoj ljepoti educiraju o važnosti zaštite prirode.

Stranica