Ministar Ćorić u Dubrovačko-neretvanskoj županiji o gospodarenju otpadom

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/5a8d5304445e1.jpg

Radni sastanak s predstavnicima Dubrovačko-neretvanske županije i jedinicama lokalne samouprave s tog područja održao je danas ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić.

Tom je prigodom sagledana trenutna situacija na području gospodarenja otpadom kako bi se poduzele aktivnosti za ubrzavanje i realizaciju obveza koje proizlaze iz Uredbe, odnosno Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

Ministar Ćorić podsjetio je gradonačelnike i načelnike s područja Dubrovačko-neretvanske županije kako su predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave bila dužna donijeti Odluku o načinu pružanju javnih usluga prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada.

U tom smjeru, dodao je, u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike ulažemo dodatne napore kako bi se tijekom ove godine cjelokupni sustav, odnosno infrastruktura za učinkovito gospodarenje otpadom dovela na potrebnu razinu. 

„Konkretno, u tijeku je javni poziv za izobrazno-informativne aktivnosti, aktualan je i natječaj za izgradnju i opremanje reciklažnih dvorišta. U tijeku je i javni poziv za spremnike, a planiramo uskoro i poziv za nabavu vozila i plovila kao i za sufinanciranje izgradnje sortirnica“ kazao je ministar Ćorić te naglasio kako vjeruje da će radni sastanci po županijama diljem Hrvatske rezultati sinergijskim učincima za ljepšu našu.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je održan izuzetno koristan sastanak čije će dobrobiti osjetiti sami građani. Dodao je kako će EU sredstva biti iskorištena za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom. CGO je trajno rješenje za ovu županiju, riječ je o izuzetno zahtjevnom projektu s kompliciranim procedurama, ali zajedničkim snagama ćemo ga dovršiti  zaključio je župan Dobroslavić.

Na sastanku je govora bilo i morskom otpadu. Tom je prigodom ministar Ćorić najavio sastanak s resornim ministrima Crne Gore i Albanije, a koji bi trebao iznjedriti dugoročno rješenje za tu problematiku.



Stranica