Ministar Ćorić sudjelovao na konferenciji „Podržimo održivo 2021.“

  • Slika /slike/Vijesti/2021/HGK_PODRZIMO ODRZIVO naslovna.jpg
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić sudjelovao je danas u Šibeniku na 2. međunarodnoj konferenciji „Podržimo održivo 2021.”.
 
Konferencija se održava u sklopu platforme HGK_COR Akcelerator, koju je pokrenula Zajednica za društveno odgovorno poslovanje pod okriljem Sektora za industriju i održivi razvoj. Riječ je o suradničkoj platformi usmjerenoj na razmjenu ideja, oblikovanje znanja i vještina potrebnih za uspješnu provedbu 17 ciljeva održivog razvoja i poticanje partnerstava za kolektivne akcije.
 
Ključne teme konferencije su uloga i način djelovanja poslovne zajednice u svijetu u kojem se krize više ne mogu rješavati pojedinačno, već sve zajedno, te komunikacija i edukacija za održivi razvoj i postizanje Ciljeva održivog razvoja UN-a.
 
„Koncept održivog razvoja trebamo slijediti na svim razinama. Imajući u vidu činjenicu da smo u tijeku borbe protiv klimatskih promjena, kao i da na sve moguće načine pokušavamo Europu pretvoriti u niskougljični kontinent do 2050.-e, teme održivog razvoja, zaštite okoliša i borbe protiv klimatskih promjena promatramo integralno. Siguran sam da će i današnja rasprava ponuditi odgovore na pitanja kako unaprijediti komunikaciju među svim dionicima u kontekstu postizanja održivog razvoja“, rekao je ministar Ćorić.
 
Izaslanik Predsjednika RH dr. sc. Julije Domac istaknuo je kako je održivost uključivost, dijalog, komunikacija, napredak, bolje društvo i pravednost.
 
„Čestitam organizatorima da su to prepoznali i da već dva puta ovom konferencijom šalju poruku kvalitete i nade da Hrvatska u održivosti i drugim temama može biti uz bok najboljima u Europi“, istaknuo je Domac.
 
Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za industriju i održivi razvoj dr. sc. Tomislav Radoš naglasio je kako je tema održivosti strateška tema za opstanak svijeta i Europe te za budući razvoj.
 
„Moramo biti svi zajedno i kreirati partnerstvo za ostvarivanje ciljeva održivog razvoja. To je priča koju zajedno moramo živjeti.“, poručio je Radoš.

Stranica