Ministar Ćorić sastao se s kolegama iz Rumunjske i Finske

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/5a9d35e5df448.JPG

Na marginama Vijeća ministara okoliša EU, ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić susreo se s resornim ministrima Rumunjske i Finske, gđom Gra?ielom-Leocadia Gavrilescu i g. Kimmom Tiilikainenom, u cilju uspostave suradnje i koordinacije za nadolazeće predsjedavanje ovih triju država, tzv. Tria, Vijećem Europske unije.

Radi se o prvom sastanku ministara okoliša iz Tria, čije predsjedavanje Vijećem EU započinje u 2019. godini (Rumunjska i Finska) te se nastavlja u prvoj polovini 2020. godine (Hrvatska).

Ministri su razmijenili informacije o statusu pripremnih aktivnosti u svojim resorima, a u narednom razdoblju će se u sve tri države članice te aktivnosti intenzivirati. To se primarno odnosi na edukacije djelatnika koji će biti uključeni u poslove predsjedavanja, kao i definiranje samog Programa rada Tria čije se službeno usvajanje, u suradnji s Glavnim tajništvom Vijeća, planira za prosinac ove godine. Ministri su naglasili važnost daljnjeg jačanja suradnje i koordinacije na svim razinama, a podržavaju se i već započete konzultacije službenika na operativnoj razini.

Sljedeći sastanak ministara okoliša Tria održat će se tijekom neformalnog sastanaka Vijeća ministara u travnju.



Stranica