1. zasjedanje Zajedničkog odbora za provedbu i poticanje gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/galerija/naslovna hr-srb.jpg

 

U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, 7. ožujka 2018. godine održana je prva sjednica Zajedničkog odbora za provedbu i poticanje gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Zajedničkim odborom predsjedali su Nataša Mikuš Žigman, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstvu, poduzetništva i obrta s hrvatske strane te Stevan Nikčević, državni tajnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, sa srbijanske strane.

Hrvatsko izaslanstvo čine predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Agencije za investicije i konkurentnost, Centra za vozila Hrvatske te Hrvatskog autokluba.

Prilikom zasjedanja Zajedničkog odbora, dvije strane su razmijenile informacije o gospodarskom razvitku obje zemlje te o perspektivama bilateralne gospodarske suradnje, a posebno su obrađena područja industrije, energetike, geologije i rudarstva, prometa, poljoprivrede, turizma, međukomorske suradnje te područje prenošenja znanja. Također, obje strane su upoznale sudionike s investicijskim mogućnostima u Republici Hrvatskoj, odnosno Republici Srbiji.

Po završetku zasjedanja državna tajnica Nataša Mikuš Žigman i državni tajnik Stevan Nikčević potpisali su Protokol zasjedanja Zajedničkog odbora za provedbu i poticanje gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije.



Stranica