Imenovani pomoćnici ministra za klimatske aktivnosti i inspekcijske poslove

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/56f51247066f6.jpg

Na današnjoj sjednici Vlade imenovani su novi pomoćnici ministra zaštite okoliša i prirode. Pomoćnicom ministra za klimatske aktivnosti, održivi razvoj i zaštitu zraka, tla i mora ponovo je imenovana mr. sc. Marija Šćulac Domac. Pomoćnikom ministra za inspekcijske poslove imenovan je dipl. iur. Matija Tvrtko Drmić.

Područjem energetike, prije svega energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, te zaštite okoliša pomoćnica Šćulac Domac bavi se više od 20 godina. Uz rad u Ministarstvu, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i prije toga u Hrvatskoj gospodarskoj komori, pomoćnica ministra profesionalnu karijeru gradila je i sudjelovanjem na brojnim stručnim skupovima, predavanjem na poslijediplomskim i stručnim studijima te izradom znanstvenih i stručnih radova.

„Raditi u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode za mene je posebna čast i veliki izazov. Hrvatski napori u zaštiti klime prepoznati su u EU i na međunarodnoj razini i na nama je da ove aktivnosti uspješno nastavimo. Zaštita klime, zraka, tla i mora u kontekstu održivog razvoja u 21. stoljeću najveći su prioritet i nemaju alternativu. Zahvaljujem na ukazanom povjerenju i vjerujem da će naš tim na čelu s ministrom biti na razini odgovornosti koju naše nadležnosti donose“ – izjavila je Marija Šćulac Domac.

Matija Tvrtko Drmić diplomirao je pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2012. do veljače 2016. radio je u Odvjetničkom uredu Galetović gdje se specijalizirao za analizu i tumačenje zakonskih normi, izradu savjeta i mišljenja, prekršajno pravo te porezno i porezno prekršajno pravo. Od listopada 2010. do rujna 2012. vodio je pravni tim studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu. Uz profesionalnu karijeru, pomoćnik ministra organizirao je rad nekoliko udruga civilnog društva te posjeduje organizacijske sposobnosti potrebne za vođenje velikih timova.

„Zahvalan sam na prilici i povjerenju koje mi je ukazao ministar Slaven Dobrović. Očuvani okoliš i priroda važni su za dobrobit i zdravlje naših građana te su preduvjeti održivog razvoja. Inspekcije okoliša i prirode obavljaju važan i odgovoran posao. Dužnost pomoćnika ministra za inspekcijske poslove izvršavat ću odgovorno i savjesno kako bi postigli što kvalitetnije rezultate“ – kazao je Matija Tvrtko Drmić.

 

 



Stranica