Energetska neovisnost, smanjenje neporeznih i parafiskalnih davanja i administrativno rasterećenje teme posljednjeg dana 24. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu

  • Slika /slike/Vijesti/2022/NASA drugi dan.jpeg
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović jučer je u Hotelu Kaj u Mariji Bistrici svečano otvorio 24. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu (NASA).

Prvi dan Nacionalnog savjetovanja predstavljen je Nacionalni plan industrijskog razvoja i poduzetništva do 2027. godine te održana panel rasprava na temu potencijala tržišta rada i relevantnosti strukovnog obrazovanja za potrebe gospodarstva i poduzetništva.

Energetska neovisnost, predstavljanje mjera za smanjenje neporeznih i parafiskalnih davanja i administrativno rasterećenje bile su glavne teme današnjeg, posljednjeg dana 24. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu.

„Imperativi gospodarskog razvoja - energetska neovisnost, dekarbonizacija i investicije“ tema je panel diskusije u kojoj su sudjelovali Kristina Čelić, ravnateljica Uprave za energetiku (MINGOR), Bojan Batinić, ravnatelj Uprave za internacionalizaciju (MINGOR), Marijan Krpan, ravnatelj Agencije za ugljikovodike,Irena Weber, glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca te Luka Balen, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Bojan Batinić, ravnatelj Uprave za internacionalizaciju (MINGOR) održao je izlaganja na temu vrlo blisku poduzetnicima i obrtnicima „Administrativno i parafiskalno rasterećenje“ te predstavio poduzete i buduće mjere.

O mogućnostima i dostupnosti financijskih instrumenata namijenjenih poticanju investicijskih ulaganja u nove tehnologije i opremu, proširenje proizvodnih i/ili uslužnih kapaciteta te druge namjene bitne za jačanje konkurentnosti i zelene i digitalne tranzicije okupljene su informirali Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG BICRO-a i Hrvoje Čuvalo, predsjednik Uprave HBOR-a.
 
„Održano Nacionalno savjetovanje bilo je još jedna prilika za suradnju s poduzetnicima i obrtnicima. Prilika da razmijenimo iskustva, ideje i prijedloge, da zajedno radimo na jačanju našeg gospodarstva i poduzetništva, a s krajnjim ciljem da Hrvatsku učinimo još boljom za život svih naših građana i obitelji“, zaključio je ministar Filipović.
 

Stranica