Državni tajnik Mario Antonić na konferenciji "Kako biti globalno konkurentan iz Hrvatske"

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/documents/konferencija MBA_naslovna.jpg
Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić prisustvovao je konferenciji "Kako biti globalno konkurentan iz Hrvatske" koju organizira udruga MBA Croatia povodom svoje desete godišnjice. Konferencija se održala u Kongresnom centru Forum u Zagrebu gdje su, uz državnog tajnika Maria Antonića, prisustvovali i mnogobrojni poduzetnici i predstavnici uspješnih hrvatskih tvrtki.

Prilikom pozdravnog govora državni tajnik istaknuo je vrijednost hrvatskog ljudskog kapitala, posebice njegove kreativnosti i inovativnosti te dodao kako se na državnoj razini provode regulatorne promjene koje će ljudske resurse zadržati u Hrvatskoj. Naglasio je „kako je za Republiku Hrvatsku iznimno važno kvalitetno i educirano vodstvo, management kompanija, ali i svih javnih organizacija te da je na MBA-ovcima velika odgovornost kako će voditi hrvatske kompanije u globalnoj konkurenciji. Upravo su ljudski resursi ključni element liderstva. Kvalitetni i kompetentni lideri trebaju postati predvodnici promjena na bolje!“

Također, ukazao je na važnost inovacijskog sustava te kako se upravo uspostavom Tematskih inovacijskih vijeća gradi učinkoviti nacionalni inovacijski sustav i pridonosi stvaranju poticajnijeg okruženja za inovacije. „5 Tematskih inovacijskih vijeća trenutno okuplja dvjestotinjak vrhunskih stručnjaka u omjeru 70% gospodarstvenici, 20% akademska zajednica i 10 % tijela državne uprave“- rekao je državni tajnik Mario Antonić. Pritom je napomenuo kako je njihova najveća vrijednost u umrežavanju poslovnog sektora sa znanstveno-istraživačkom zajednicom i tijelima javne vlasti te poticanju međusobne razmjene znanja i iskustava u cilju stvaranja zalihe projekata s odgovarajućim inovacijskim potencijalom.

U prvom dijelu konferencije na okruglom stolu predstavilo se nekoliko uspješnih hrvatskih tvrtki koje su govorile o svojim inspirativnim iskustvima te kako su postale uspješne.
Također, na konferenciji su ujedno predstavljeni i primjeri dobrih praksi iz drugih zemalja, među kojima su bile Slovenija, Letonija, Turska, Izrael i Malta.

Stranica