Započinje isplata bespovratnih potpora za poduzetnike s potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije

Slika /slike/informacija.jpg
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja danas započinje s dodjelom prvih ugovora o bespovratnoj potpori poduzetnicima s područja Sisačko-moslavačke županije koji će tim sredstvima osposobiti svoje poslovne prostore nastradale u potresu te moći nastaviti raditi.
 
Ministarstvo je Poziv za „Program dodjele potpora male vrijednosti mikro subjektima malog gospodarstva za saniranje posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke županije“ objavilo na temelju Odluke Vlade Republike Hrvatske o usvajanju navedenog Programa.
 
Poziv je otvoren 1. veljače s ciljem osiguranja osnovnih uvjeta za nastavak obavljanja gospodarske djelatnosti mikro subjektima, prvenstveno obrtnicima, a uključuju sanaciju ili najam poslovnog prostora, opremanje interijera, nabavu strojeva i opreme, te obrtna sredstva potrebna za obavljanje poslovne djelatnosti.
 
Potpora se dodjeljuje u iznosu do maksimalno 30.000,00 kuna, a sredstva za odobrene potpore jednokratno će se isplaćivati, počevši od sljedećeg tjedna.
 
Prijavu na Poziv podnijelo je 877 poduzetnika čije su potrebe za financijskim sredstvima znatno premašivale iznos od 10 milijuna kuna koji je osiguran navedenim Programom.
 
„Omogućavanje nastavka rada poduzetnicima na potresom pogođenom području je prioritet. Kako bi se u potpunosti zadovoljile potrebe poduzetnika iskazane putem ovog Poziva, Ministarstvo će kroz rebalans proračuna osigurati dodatnih 7,6 milijuna kuna kako bi svi prijavljeni dobili potrebna sredstva“, rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić.
 
Ugovori sklopljeni po ovom Programu dodjeljivat će se sukcesivno, sukladno zaključenju procesa provjere prijava od strane Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Javne ustanove Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije. Isplata bespovratnih sredstava kreće od sljedećeg tjedna.
 
Informacije o statusu prijava i popis korisnika koji ostvaruju pravo na dodjelu bespovratne potpore dostupni su putem poveznice http://poticaji.mingo.hr/.

Stranica