Zamjenik ministra zaštite okoliša, Hrvoje Dokoza, sudjelovao u Zelenoj čistki

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/5533cdc71a7bb.jpg

„Otpad je briga svih nas, svi ga svakodnevno proizvodimo i moramo s njim odgovorno postupati, a to svakako nije odlaganje na javnim površinama. Ako želimo čist okoliš moramo krenuti od nas samih. Danas su brojni građani koji su se priključili akciji pokazali da žele živjeti u čistom okolišu. Zato ne dopustimo da ovo bude samo jednodnevna akcija nego o okolišu brinimo tijekom cijele godine i svojim primjerom utječimo na one zbog kojih danas čistimo ovaj lijepi kraj.“ - rekao je zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoje Dokoza koji je danas sudjelovao u nacionalnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada „Zelena čistka“.

Zamjenik ministra Dokoza s volonterima sudjelovao je u čišćenju otpada na lokaciji Gornji Lukšić na području Črnomerca u Gradu Zagrebu.

Nacionalna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada pod nazivom „Zelena čistka“ provodi se u sklopu globalne akcije „World Cleanup“ čiji je glavni cilj masovno uključenje građana u akciju čišćenja i uklanjanja otpada iz prirode kao i podizanje razine svijesti o čistom okolišu.

„Nužno je da svi shvate da otpad nije smeće. U njemu se nalaze vrijedne sirovine koje želimo vraćati u ponovnu uporabu i iskoristiti njihovu maksimalnu vrijednost.“– rekao je Dokoza.

Cilj kampanje je čišćenje divljih odlagališta i podizanje svijesti o ulozi ljudi u stvaranju i načinu odlaganja otpada kao i važnosti očuvanja okoliša i prirode kao zajedničkog dobra svih građana.

U Hrvatskoj akciju koordinira udruga Žmergo pod nazivom „Zelena čistka“, a u njoj je lani sudjelovalo preko 52 tisuće volontera i sakupljeno je 4.800 tona otpada.

 



Stranica