Zamjenik ministra Šiljeg i gradonačelnik Kovačić o razvojnim projektima na području Grada Omiša

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/579f473cf08fd.jpg

Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Mario Šiljeg danas je, u sklopu boravka u Splitsko-dalmatinskoj županiji, posjetio Grad Omiš gdje je s gradonačelnikom Ivanom Kovačićem razgovarao o više razvojnih projekata iz područja zaštite okoliša i prirode.

Osim projekata energetske obnove i ekološke javne rasvjete, posebna tema razgovora je bila trenutno stanje zaštićenog krajobraza – Kanjona Cetine.

Gradonačelnik Kovačić je upoznao zamjenika ministra Šiljega o porastu broja posjetitelja kao i sadržaja koji se nude u tom zaštićenom području od ušća Cetine kod Grada Omiša, pa uzvodno u dužini od oko 8 km do Radmanovih mlinica. Istaknuo je problem trenutne nemogućnosti značajnijeg uključenja Grada Omiša kod donošenja strateških odluka o razvoju i budućnosti Kanjona Cetine.

Zamjenik ministra Šiljeg istaknuo je kako je cilj politike Ministarstva zaštite okoliša i prirode osiguranje kvalitetne zaštite i dobrog stanja okoliša svih zaštićenih područja u Hrvatskoj.

Naglasio je kako Grad Omiš ima mogućnost, shodno svojim, prije svega,  stručnim potencijalima, ustrojiti gradsku javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim područjima, a u dogovoru s Županijom Splitsko-dalmatinskom čija javna ustanova danas upravlja tim područjem.

Zamjenik ministra Šiljeg je naglasio kako je dugoročni cilj Ministarstva, uz zaštitu prirodnih bogatstava Republike Hrvatske, osigurati ujednačavanje posjetiteljskog pritiska na sva zaštićena područja uz istodobno osiguranje njihove financijske neovisnosti.

 



Stranica