Zamjenik ministra Mario Šiljeg na predstavljanju knjige 'Eksperimentalne metode u obradi otpadnih voda'

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/582c5699cbfcc.jpg

Na današnjem predstavljanju knjige 'Eksperimentalne metode u obradi otpadnih voda' u prostorijama Hrvatskih voda sudjelovao je i zamjenik ministra zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg. Riječ je o knjizi koja objedinjuje tri desetljeća znanstvene prakse i daje jasan uvid u eksperimentalne metode obrade otpadnih voda koje će ubrzo postati standardne na globalnoj razini.

'Iznimno mi je drago što je prvo izdanje ove knjige nakon engleskog objavljeno na hrvatskom jeziku. To je velik uspjeh tima koji je na sebe preuzeo složen zadatak obrade i prevođenja djela koje će u stručnom smislu ubrzo postati abeceda za sve one koji se bave stručnom tematikom otpadnih voda. Naime, stručna literatura o eksperimentalnim metodama dosad je bila raštrkana na 'sto strana svijeta' u brojnim stručnim časopisima i znanstvenoj literaturi. Ovo je prvi uspješni pokušaj da se ti radovi obrade na jednom mjestu. I to je učinjeno na najbolji mogući način' – istaknuo je zamjenik ministra Mario Šiljeg.

Knjiga povezuje praksu i znanost na inovativan način te vrlo jasno predočava sve dostupne eksperimentalne metode i daje pravac za buduće protokole obrade otpadnih voda.

'Drago mi je što Hrvatska u praski uspješno primjenjuje neke od metoda koje su opisane u knjizi. Uvjeren sam da će nam knjiga pomoći da se bolje upoznamo s metodama koje još nismo iskušali u praksi i koja će pomoći da se otpadne vode shvate kao sekundarna sirovina koju je nužno ponovno upotrijebiti ili za navodnjavanje ili u industrijskim procesima' – kazao je Šiljeg.

Hrvatsko izdanje knjige detaljnije su predstavili prof. dr. sc. Damir Brđanović, prof. dr. sc. Ivan Mijatović, prof. dr. sc. Marin Matošić i doc. Dr. sc. Josip Ćurko.

 



Stranica