Viškovu odobrena još dva projekta energetske učinkovitosti

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/56337d1684f6d.jpg

'Općini Viškovo odobrili smo sufinanciranje dva projekta energetski učinkovitije rasvjete vrijedna oko 6,5 milijuna kuna. Riječ je o rasvjeti koja štedi energiju, prihvatljivija je za okoliš te će Općini omogućiti niže troškove za električnu energiju. U Viškovu je s probnim radom započeo i prvi centar za gospodarenje otpadom Marišćina vrijedan 277 milijuna kuna. A još sufinanciramo energetsku obnovu kuća, vrtića, jaslica i gradnju reciklažnog dvorišta. Ti projekti građanima će omogućiti veću kvaliteta života, čistiji okoliš, a domaćim tvrtkama i obrtima nove poslove i stvaranje zelenih radnih mjesta' – izjavio je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović nakon današnjeg uručenja odluke o sufinanciranju dvaju projekata energetske učinkovitosti na području Viškova.

Ministar je načelnici Općine Viškovo Sanji Udović uručio odluke Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojima se omogućuje sufinanciranje dvaju projekata energetske učinkovitosti. Radi se o gradnji energetski učinkovitije javne rasvjete na dionici državne ceste D427 Marinići-Viškovo vrijedne 2,8 milijuna kuna i dionici Viškovo-Marčelji vrijedne 3,7 milijuna kuna. Udio Fonda u sufinanciranju iznosi 40%.

'Zahvaljujemo Ministarstvu i Fondu za zaštitu okoliša na podršci u realizaciji svih projekata koji se realiziraju u Viškovu čija vrijednost iznosi oko 18 milijuna kuna. Ti su projekti važni za lokalnu zajednicu jer njima našim sugrađanima omogućujemo veću razine zaštite okoliša i kvalitetniji život' – izjavila je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

U Viškovu se realiziraju i projekt gradnje reciklažnog dvorišta vrijedan 1,7 milijuna kuna. Općini je sufinancirana i nabava komunalne opreme za razdvajanje otpada vrijedna milijun kuna. Sufinancirana je i energetska obnova dječjeg vrtića i jaslica vrijedna 3,7 milijuna kuna. A ove godine odobrena je energetska obnova sedam obiteljskih kuća i jedne zgrade. U Viškovu je s probnim radom započeo prvi centar za gospodarenje otpadom Marišćina vrijedan 277 milijuna kuna u kojem će se gospodariti otpadom s područja Primorsko-goranske županije. U tom centru otvoreno je 57 zelenih radnih mjesta.

 



Stranica