Uručeni prvi ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za ulaganja u digitalnu i zelenu tranziciju

Slika /slike/Vijesti/2021/Dodjela ugovora.JPG
Prvi ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“ uručeni su danas predstavnicima tvrtki čiji su projekti odobreni za sufinanciranje.
 
Ugovore su uručili ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić,  ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec.
 
Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“ bio je otvoren od 30. travnja do 31. svibnja 2021., a pokrenut je u okviru Prioritetne osi 11 OPKK-a „Jačanje oporavka od krize u kontekstu pandemije bolesti COVID-19 i priprema za zeleni, digitalni i otporni oporavak gospodarstva“.
 
„Milijardu i 140 milijuna kuna koji će se u okviru ovog natječaja dodijeliti vama poduzetnicima u prerađivačkoj industriji, najbolje je plasiran novac Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u protekle četiri godine. Uvjeren sam u to, naravno uz sredstva koja smo usmjeravali u energetsku učinkovitost, također u industriju. Prerađivačka industrija jest i bit će u fokusu i u narednim godinama“, kazao je ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić.
 
Poručio je okupljenim poduzetnicima da odobrena sredstva iskoriste brzo i efikasno s ciljem jačanja konkurentnosti i proizvodnih kapaciteta.
 
„Ovo je trenutak kada već radimo kvalitetnu i dobru obnovu gospodarstva, ne samo u smislu oporavka nakon pandemije koronavirusa, već radimo velik i značajan iskorak u transformaciji gospodarstva po pitanju zelenog i digitalnog. Dobili ste priliku razvijati svoje poslovanje, otvarati nova radna mjesta, ali i ići u smjeru energetskih ušteda i digitalizacije“, istaknula je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.
 
Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec čestitao je svim poduzetnicima koji su danas potpisali ugovor o dodjeli bespovratnih potpora.
 
„Ukupna vrijednost bespovratnih potpora koja će se dodijeliti ovim Pozivom iznosi 1,14 milijardi kuna, dok ukupna vrijednost iznosi 3,6 milijardi kuna. Pozivi za trasformaciju poduzetništva u zelena i digitalna bit će na raspolaganju i u narednom periodu u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.“, kazao je Vrbanec.
 
Na Poziv su zaprimljena 842 projektna prijedloga, a u postupku dodjele pozitivno je ocijenjeno 70% projekata, odnosno njih 596. Do 19. listopada doneseno je 235 Odluka o financiranju u iznosu potpora od 878,6 mil kuna što je 77% alokacije, a očekuje se u idućem kraćem razdoblju donošenje preostalih Odluka o financiranju do iskorištenja ukupne alokacije.
 
Popis korisnika kojima su danas dodijeljeni ugovori:
1.    ŠIŠARKA d.o.o.
2.    AGRO SIMPA d.o.o.
3.    TURKOVIĆ d.o.o.
4.    ZLATKO-COMMERCE d.o.o.
5.    ROTOPLAST d.o.o.
6.    SPIROFLEX d.o.o.
7.    LIMROL, obrt za limarske radove i trgovinu
8.    MOLARIS d.o.o.
9.    PIVOVARA DARUVAR d.o.o.
10.  AKORD d.o.o.
11.  KROMA d.o.o.
12.  AVEM d.o.o.
13.  CRAS d.o.o.
14.  BRENTA d.o.o.
15.  KRKLEC-METAL d.o.o.
16.  RETA d.o.o.
17.  SATO d.o.o.
18.  METAL-COCO d.o.o.
19.  TPK OROMETAL d.d.
20.  DRNIŠPLAST d.d.
21.  PROTECT PHARMA d.o.o.
22.  Heavy Duty d.o.o.
23.  KOŽUL d.o.o.
24.  ESCO-FOFONJKA d.o.o
25.  WELDEX d.o.o.
26.  FI.-MA. D.o.o.
27.  LIDAR d.o.o.
28.  INTEGRA d.o.o.
29.  VARZIĆ GRADNJA d.o.o..
30.  RAVNICE DALMACIJA d.o.o.
31.  METAL PRODUCT d.o.o.
32.  IM-COMP d.o.o.
33.  STUDIO „P“, grafički obrt
34.  PROMMING d.o.o
35. PLASTFORM d.o.o.
36. HORVIND d.o.o.

Stranica