Uplaćeno 30 milijuna kuna za dovršetak poduzetničkog centra u Petrinji

Slika /slike/Vijesti/1. pravo na pristup.jpg
Vlada Republike Hrvatske jučer je na račun grada Petrinje uplatila 30 milijuna kuna za dovršetak i uspostavu kontejnerskog poduzetničkog naselja, čija je izgradnja započela početkom godine, a zastala zbog nedostatka financijskih sredstava za njegov dovršetak.
Nakon posjeta petrinjskom Centru novog života krajem srpnja, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić izvijestio je danas o provedbi Zaključka Vlade donesenog na sjednici 29. srpnja kojim su se zadužila 4 ministarstva da zajednički sufinanciraju završetak ovog projekta.
"Želimo da Petrinja, gradonačelnica Magdalena Komes i njezin tim, što je prije moguće stvore uvjete za opstanak i daljnji razvoj poduzetništva u Petrinji. Nakon katastrofalnog potresa i narušenog funkcioniranja gospodarskih djelatnosti u gradu, ovaj će projekt u kratkom i srednjem roku zadovoljiti minimalne potrebe za održanje poduzetništva u Petrinji", izjavio je ministar Ćorić.
 
Uz navedeno, mikro poduzetnicima, prvenstveno obrtnicima, s područja Sisačko-moslavačke županije, čiji su poslovni prostori i oprema za rad pretrpjeli štete, ali su se mogli sanirati ili nadoknaditi (kupnjom novih strojeva i opreme), Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja ukupno je dodijelilo 17,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Stranica