U završnoj fazi projekti vrijedni preko 25 milijuna kuna

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/562ca25953499.jpg

Realizacija 25 milijuna kuna vrijednog projekta kojim će se moderno urediti prometni ulaz u Jastrebarsko, regulirati promet po gradu, povećati sigurnost građana i zasigurno podići kvaliteta života, korak je do cilja. Novi nadvožnjak koji je od neprocjenjive vrijednosti za sve stanovnike Jastrebarskog obišli su 24. listopada 2015. predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, u pratnji potpredsjednice Vlade Milanke Opačić, ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića, člana Uprave Hrvatskih cesta Nenada Maljkovića te gradonačelnika Grada Jastrebarskog Zvonimira Novosela.

''Ovo je još jedan primjer ulaganja u infrastrukturu i sigurnost građana, bolju povezanost poslovnih zona. Od ozbiljnog početka radova do realizacije proći će manje od godine dana. Planovi postoje već desetljećima ali tek sad se to ostvarilo. Ovako po cijeloj Hrvatskoj Hrvatske ceste ostavljaju ovakav trag, dobar trag, ovo je sigurnije, brže, bolje, čistije... '' - rekao je premijer Milanović prilikom posjeta Jastrebarskom.

U završnoj fazi su radovi na uređenju prometnog ulaza u grad Jastrebarsko. Riječ je o projektu vrijednom 25 milijuna kuna koji vode Hrvatske ceste. U sklopu projekta provode se radovi na denivelaciji križanja državne ceste D310 i željezničke pruge na pružnom prijelazu Čabdin, a istim je predviđena gradnja nadvožnjaka i izgradnja produžetka prekinute Tesline ulice, kao i spoj na drugi novoizgrađeni rotor.

''Suradnjom Grada Jastrebarskog s Vladom Republike Hrvatske, resornim ministarstvima, Hrvatskim cestama i Hrvatskim vodama u protekle su četiri godine u Jastrebarskom ostvareni projekti vrijedni više od 130 milijuna kuna. To je čak deset puta više nego u prethodne četiri godine, a to za 16 tisuća mojih sugrađana znači bolju kvalitetu života u gradu!'' - rekao je vidno zadovoljan gradonačelnik Grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Grad Jastrebarsko, zahvaljujući projektima koje je jaskanska lokalna samouprava uz potporu partnera realizirala te projektima koji su u tijeku, među vodećim je gradovima u Zagrebačkoj županiji. Prometnice, komunalna infrastruktura i općenito funkcioniranje službi u gradu te dobri rezultati u gospodarenju otpadom i provođenju projekata energetske učinkovitosti, razvoju turizma, vinogradarstva i poljoprivrede, samo su dio jaskanske uspješne priče, a ujedno su i razlog što Jastrebarsko ponosno nosi titulu Grada s najmanjom stopom nezaposlenosti.

''Svaka nova investicija znači posao i nova radna mjesta. Kad netko vodi grad s vizijom grada u kojem se bolje živi i stvaraju preduvjeti za investiranje koje sa sobom donosi radna mjesta i nama u vladi lako je prepoznati i gurati njihove projekte. Sufinanciramo projekte grada i s razine države ulažemo u infrastrukturu potrebnu za privlačenje investicija a koja istovremeno služi i svima koji ovdje živimo i čini život sigurnijim.'' - rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

 



Stranica