U Općini Klis održan sastanak o gospodarskim aktivnostima na tom području

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Klis.jpg
  • Slika
  • Slika
Povodom obilježavanja 7. godišnjice rada Poduzetničkog inkubatora Klis ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić posjetio je jučer Općinu Klis te je s općinskim čelnicima održao radni sastanak o gospodarskim aktivnostima na tom području.
 
Poduzetnički inkubator Općine Klis prva je potporna institucija u Splitsko-dalmatinskoj županiji osnovana u ožujku 2014. godine EU sredstvima kroz program Impuls i registrirana u Jedinstvenom registru poduzetničke infrastrukture pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja. Aktivno djeluje u području razvoja gospodarstva kroz malo poduzetništvo, ali i održivi razvoj lokalne samouprave.
 
„Čestitam sedmi rođendan Poduzetničkom inkubatoru Klis kao i Općini Klis, koja je među prvima u Hrvatskoj osnovala ovu tvrtku koja stoji na usluzi lokalnim poduzetnicima, ali je i kroz mnoge prijavljene projekte uspješna u povlačenju sredstava iz EU fondova. Veseli me također namjera i spremnost lokalne samouprave da se što više okrene zelenoj energiji i očuvanju okoliša i prirodnih resursa na dobrobit cijele zajednice.“, rekao je ministar Ćorić.

Istaknuo je kako Općina Klis ima sjajan turistički, ali i poduzetnički potencijal, te kako vjeruje da će se to u narednom razdoblju dodatno promovirati.
 
Ministar Ćorić poručio je kako će razvoj gospodarstva na području kliške općine biti uvršten u "poduzetničke aktivnosti kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti".
 
Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim uspješnim radom Poduzetničkog inkubatora Klis na razvoju poduzetništva, kroz svoje aktivnosti savjetovanja, edukacije, planiranja, kao i ukupno Općinom Klis.
 
Načelnik Općine Klis Jakov Vetma predstavio je planove i prijedloge razvoja Općine Klis u području obnovljivih izvora energije.
 
“Općina Klis okreće novu stranicu, s naglaskom na zelenu energiju za koju je temelj postavljen još 2017. usvajanjem novog prostornog plana. Nekoliko je već investitora u fazi ishodovanja potrebnih dozvola i u nama imaju partnera i podršku. Radi se o investiciji izgradnje sunčanih elektrana i vjetroelektrana vrijednoj 150 milijuna eura.“, istaknuo je načelnik Vetma.

FOTO: HINA

Stranica