U okviru kampanje „WE ARE NATO“ organiziran posjet učenika i studenata NATO certificiranim tvrtkama

  • Slika /slike/Vijesti/2022/20221011_110541.jpg
  • Slika
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatska gospodarska komora i Ured vijeća za nacionalnu sigurnost, u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, organizirali su 11. listopada posjet studenata dvjema tvornicama u Karlovačkoj županiji - Flammifer d.o.o. i HS Produkt d.o.o.

U posjetu je sudjelovalo više od 30 studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Zainteresiranost i pitanja koja su mladi postavljali pokazali su njihov velik interes za rad u spomenutim sektorima. Predstavnici tvrtki iznijeli su izazove s kojima se susreću u poslovanju te iskazali želju da se visokokvalificirani mladi stručnjaci pridruže njihovim timovima. 

U nastavku kampanje, 18. listopada, u suradnji sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Elektrotehničkom i prometnom školom Osijek, organiziran je posjet tvornici HEMCO d.o.o. Đakovo. U posjetu je sudjelovalo 50-ak učenika i studenata koji su postavljanjem stručnih pitanja pokazali veliku zainteresiranost za rad u tvornici. Prilikom posjeta tvornici, studenti i učenici dodatno su istaknuli mogućnosti proširivanja znanja i otvaranja novih vidika te pronalaska veze između studija i posjećene tvornice. Predstavnici tvrtke su istaknuli s kakvim se sve izazovima susreću i iskazali su želju da im se pridruže u njihovom timu jer je potreba za visoko kvalificiranim mladim stručnjacima u tvornicama svakim danom sve veća. 

Posjeti su organizirani u okviru provedbe nacionalne kampanje „WE ARE NATO“ čiji je cilj promovirati vidljivosti NATO-a, ne samo kao sigurnosne organizacije, već i kao politično-vojnog saveza sa sve većim težištem na civilnoj dimenziji i suradnji s gospodarstvom.
U okviru projekta stvara se platforma za povezivanje učenika i studenata s gospodarskim sektorom, industrijom, uz pomoć državne uprave. 

Stranica